İZMİR / URLA - İzmir Yardımsevenler Derneği Kuşçular Ortaokulu

Mrt

TAZOF Akıl ve zeka oyunları yarışmasında üstün başarı gösteren öğrencilerimizi kutlarız.

Ara

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen "Eğitimde İşbirliği Protokolü" kapsamında ülkemizde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında okulumuzda 20-22 /12/2023 tarihinde bilim fuarı açıldı. Bilim Fuarı´nın açılışına İlçe Milli Eğitim müdürümüz,  Şube Müdürümüz, Okul Müdürleri ve velilerimiz katıldı.

Öğrencilerimizin uzun süren araştırmaları sonucunda hazırladıkları toplam  20  proje ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü.Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize, ziyaretçilerimize teşekkür ederiz.

Ara

20-21-22 Aralık 2023 tarihlerinde, okulumuzda üç gün boyunca TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı gerçekleştirdik.

Kas

Okulumuz öğrencilerine canlılara ve çevreye saygıyı aşılamak amacıyla okulun bahçesinde "böcek oteli" oluşturuldu. Çocuklarda çevre bilinci oluşturmak amacıyla hayata geçirilen proje ile okulun bahçesinde öğrencilerin de yardımıyla bazı doğal malzemeler ve geri dönüşüm atıklarından yuva yapıldı.

Şbt

İYD Kuşçular İlk-Ortaokulu üç farklı E-Twinnig projesi ve proje ortaklarımızla (Yunanistan Romanya, Slovakya, İspanya ve Türkiye) eğitimde güzel farkındalıklar yaratmak için etkinliklerimize başladık . E-Twinnig Proje Konularımız : 1- İlkbahar İle İlgili Sevdiğimiz her şey / All The Things We Love About Spring 2- Dünya Vatandaşları / Citizens of World 3- STEAM Comic / STEAMcomic Okulumuza kazandırdıkları bu güzel projeler ve katkıların için 4. ve 5. sınıflarımız ile İngilizce Öğretmenimiz Melek Hocamıza ve Sınıf Öğretmenimiz Sevgi Hocamıza teşekkür ederiz. https://twitter.com/.../status/1496206713736859650/photo/1